Πέμπτη, Απριλίου 16, 2009

The Long and Winding Road…


Την Κυριακή 5 Απριλίου ο Paul McCartney και ο Ringo Star τα δύο μέλη των Beatles που βρίσκονται στη ζωή βρέθηκαν μαζί στη σκηνή του Radio City του Μανχάταν στη φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εκεί. Ο Paul και ο Ringo σπανίως εμφανίζονται μαζί μετά τη διάλυση του group το 1970. Η τελευταία τους κοινή εμφάνιση ήταν το 2002 όταν συμμετείχαν στη «Συναυλία για τον George» στη μνήμη του George Harrison λίγους μήνες μετά το θάνατό του.

Οι Beatles ήταν το συγκρότημα που άλλαξε την ιστορία της σύγχρονης μουσικής στη δεκαετία του 60 και λατρεύτηκε από πολλές μετέπειτα γενιές. Οι Lennon McCartney αποτελούν κατά τη γνώμη μου το πληρέστερο καλλιτεχνικό δίδυμο όλων των εποχών. Αν και εντελώς διαφορετικοί ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο σε πολλούς τομείς δημιουργώντας μια απίστευτη δυναμική την οποία δεν κατόρθωσαν να αναπτύξουν ο καθένας ξεχωριστά στη συνέχεια.

Η προσωπική μου μύηση στον ήχο των Beatles έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 80 όταν πλέον ο John Lennon δεν ζούσε, και αποτέλεσε τον καθοριστικό λόγο να λατρέψω τη μουσική ενώ προσδιόρισε σε μεγάλο βαθμό και τις προτιμήσεις μου σε αυτήν.

Ανέκαθεν πίστευα πως η ενασχόληση με τη μουσική ,όπως και με τον αθλητισμό, ανεξαρτήτως είδους διαμορφώνει το χαρακτήρα μας και δημιουργεί καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Άλλωστε η μουσική και ο αθλητισμός αποτελούν και την καλύτερη εκτόνωση για την ένταση και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Γι΄αυτό και το πάθος μου γι’ αυτά θα είναι πάντα υπαρκτό και ισχυρό κομμάτι της προσωπικότητάς μου.

Ίσως δεν κατορθώσω να δω ποτέ σε συναυλία τον Paul McCartney ο ήχος της μουσικής του όμως και οι στίχοι των τραγουδιών του πάντα θα με συνεπαίρνουν ….

There are places I remember all my life
Though some have changed
Some forever not for better
Some have gone and some remain

All these places had their moments
With lovers and friends I still can recall
Some are dead and some are living
In my life I’ve loved them all…


Δεν υπάρχουν σχόλια: