Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2009

Απόφαση Συνεδρίασης Κεντρικής Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής

Στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Αντιπροσωπείας το Σάββατο 30 Μαΐου συζητήθηκε το θέμα της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Με μεγάλη πλειοψηφία η Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. υιοθέτησε την πρόταση που κατατέθηκε από το Γενικό Γραμματέα του Τ.Ε.Ε (που υπογραφόταν και από τους Γ. Τσουκαλά και Χ. Φωτόπουλο) έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την ενοποίησή της με την πρόταση που κατέθεσαν οι Κ. Μακέδος, Σ. Αλεξιάδης και άλλα μέλη της Αντιπροσωπείας.
Με την απόφαση αυτή εκφράζεται η διαφωνία του Τ.Ε.Ε. στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου αν δεν ικανοποιηθούν προηγουμένως συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης έχει ως εξής:
Η Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. εκφράζει τον ενδιαφέρον της για τις εξελίξεις στην Attica Bank και θεωρεί ότι η πιθανή νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank είναι θέμα ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντα των μηχανικών και την ασφαλιστική τους προοπτική.
Κατόπιν αυτού αδυνατεί να συναινέσει στο ενδεχόμενο της αύξησης με αυτόν τον τρόπο, χωρίς αναλυτική ενημέρωση και εισήγηση από τη Διοικούσα Επιτροπή και τη Διοίκηση της Τράπεζας. Η Αντιπροσωπεία ζητάει την παρουσίαση των όρων της αύξησης και του ύψους αυτής, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο (business plan) που θα διασφαλίζει τη μελλοντική αξιοποίηση των κεφαλαίων. Διαφορετικά να μην προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Επομένως η Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. ζητά την αναβολή της απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, μέχρι να μας δοθεί η έκθεση – πρόταση του ειδικού χρηματοοικονομικού συμβούλου, όπου θα πρέπει να αναφέρονται τα εξής:
1. Ποια είναι η σημερινή πραγματική οικονομική κατάσταση της Τράπεζας.
2. Τι έγινε η προηγούμενη επένδυσή μας των 131.300.000 € (και από την προηγούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) και μέχρι ποιου σημείου προχώρησε το τότε επιχειρηματικό – αναπτυξιακό σχέδιο της Τράπεζας με την ίδρυση των δεκαοκτώ νέων καταστημάτων.
3. Ποιο ποσό είναι το ελάχιστο που απαιτείται και εξασφαλίζει το μέλλον της επένδυσής μας και με ποιο επιχειρηματικό σχέδιο αυτό θα επιτευχθεί.
Τέλος, εφόσον απαιτηθεί, να συγκληθεί έκτακτη Αντιπροσωπεία για τις περαιτέρω αποφάσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: