Σάββατο, Μαρτίου 21, 2009

Οκτώ χρόνια πριν (When the going gets tough the tough get going)







Σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια στις 21 Μαρτίου 2001 στον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1 – 4 του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η παραπάνω φωτογραφία είναι από το συγκεκριμένο αγώνα ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία όχι μόνο για το μεγάλο σκορ και μάλιστα εκτός έδρας, αλλά και για τον πανηγυρισμό από τους παίκτες του Ολυμπιακού του τρίτου γκολ ο οποίος αποτυπώνεται στη φωτογραφία.
Στον πρώτο αγώνα όταν ο Λυμπερόπουλος σκόραρε για τον Παναθηναϊκό στράφηκε επιδεικτικά προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και έδειξε το πίσω μέρος της φανέλας του που έγραφε το όνομά του. Το 1-1 εκείνου του αγώνα θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟ και πολλοί προεξόφλησαν την πρόκρισή του στη ρεβάνς της Λεωφόρου. Ο τρόπος που πανηγύρισε ο Λυμπερόπουλος συζητιόταν έντονα και έτεινε να γίνει σήμα κατατεθέν της επιτυχίας του ΠΑΟ. Όμως When the going gets tough the tough get going….
Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδωσαν την απάντησή τους με τον καλύτερο και πιο ευρηματικό τρόπο θυμίζοντας σε όλους πως ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς μια ομάδα που ξέρει να κερδίζει γιατί ακόμα και αν χάσει μια μάχη θα βρει τον τρόπο να κερδίσει τον πόλεμο.

Η επισήμανση αυτή δεν αφορά μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά μπορεί να βρει εφαρμογή και σε πολλά άλλα πεδία διαφορετικών αναμετρήσεων. Θα έλεγα μάλιστα πως είναι ιδιαίτερα επίκαιρη στο χώρο μας για την «ομάδα» που τα τελευταία χρόνια έχει μάθει να κερδίζει και θα κερδίσει ξανά τις κρίσιμες αναμετρήσεις, γιατί οι βασικοί συντελεστές της ξέρουν και μπορούν να κερδίζουν όταν πρέπει….


Δεν υπάρχουν σχόλια: